Let’s talk about food!

Voeding voor honden is, zoals we weten, ontzettend belangrijk. Maar welke kies je tussen de 100 verschillende merken? In deze blog vertel ik je over onze voedingsavontuur!

Graan of graanvrij?

Toen Lou nog een pup was, kreeg ze voer waar vrij veel graan in zat verwerkt. We hadden ons toen niet echt verdiept in de verschillende merken. Na een paar weken, merkte ik dat de glans in haar vacht steeds minder werd. Ook was ze minder energiek (en dat voor een energieke mops). Omdat ikzelf heftig reageer op voeding, ben ik toch maar eens gaan kijken hoe het voor honden zit.

Uit onderzoek blijkt dat honden die een gevoelige maag- en darmstelsel hebben, minder goed graan kunnen verwerken. En als ze hun eiwitten uit andere dingen kunnen halen i.p.v. graan is het raadzaam om hiermee te stoppen. Meteen ben ik gaan rondkijken welke merken dus graanvrij zijn. Na een lange zoektocht kwam ik uiteindelijk uit bij Edgard Cooper. Samen met onze dierenarts en advies van de lokale dierenwinkel zijn we langzaam overgaan naar dit voer. Nog steeds gebruiken we dit merk als voeding, en nu combineren we haar brokken ook met verse groenten en fruit. Dit vindt ze erg lekker!

Al vrij snel merkte ik dat Lou weer energieker werd en dat ze haar mooie glans weer terug kreeg. Wij blij, maar ook vooral Lou blij!

What about snacks?

Van Lou willen we geen rolmops maken. Daarom zijn we altijd bezig met haar voeding. Als het aan haar ligt, eet ze de hele dag door (Beagle influence?). Wij voeren Lou twee keer per dag: in de ochtend en avond. Dan krijgt ze iets minder dan haar aanbevolen voeding (totaal gram). De rest van de voeding verwerken we in haar snacks. Zo voorkomen we dat ze teveel binnenkrijgt en dus goed op gewicht blijft. 

In de middag krijgt ze altijd een kluifje (met of zonder spek) en tussendoor krijgt ze ook kleine koekjes; dit gebruik ik tussen het spelen en belonen door. Doordat we rekening houden met het totaal aantal gram dat ze binnenkrijgt, kunnen we tussendoor dus ook veel meer varieren. Lou vindt dit geweldig ;).

Dental Sticks

Iets waar Lou totaal niet goed op reageert, zijn Dental Sticks. Mondhygiëne bij mopshonden is enorm belangrijk (hier komt nog een aparte blog over). Om te kunnen varieren tussen haar tandenborstel dacht ik dat een Dental Stick een goede oplossing zou zijn. Helaas moet ze hier altijd vaak meteen van braken. Geen sticks meer voor Lou! I.p.v. Dental Sticks geven we dus hondentandpasta en ook voldoende kluifjes waar ze haar tanden op kan schaven. 

All about food (or not?)

Lou houdt van eten; dat zal ze vast van mij hebben ;). We hebben een harde regel voor Lou: geen menseneten. En met menseneten bedoel ik dat ze niet iets van tafel krijgt of iets van mijn kookkunsten. Zo proberen we te voorkomen dat Lou gaat schooien. Tot nu, gaat dat erg goed! Maar ja, als Lou gaat logeren bij mijn ouders wordt ze toch wel hyper als de zak chips open gaat. Dus waarschijnlijk krijgt ze toch wat binnen ;).

Ik ben erg benieuwd naar jullie voedingsverhalen, in de hoop elkaar te kunnen inspireren!

Benieuwd naar onze voeding en snacks? Klik dan hier!