Van een saai en nat kikkerlandje is Nederland ineens omgetoverd tot Winter Wonderland. Kijk je naar buiten, dan zie je het magisch wit goedje overal om je heen, ik vind het heerlijk! Ik was erg benieuwd hoe Lou hier op reageert. Ze heeft tenslotte voor het laatst sneeuw gezien toen ze 14 weken oud was. Dus… we gingen het testen, een mopshond in de sneeuw. Jas aan, goed aankleden (ook Lou) en gaan met die banaan. We deden de deur open en Lou zette het meteen in zijn achteruit. Het voelde vast gek aan haar pootjes. Besloten om haar op te tillen en op de stoep te zetten, en toen gingen alle remmen los.

Hoe om te gaan met een drukke mopshond in de sneeuw

Zoals jullie weten, is Lou een erg drukke mopshond. Net zoals met zomertijden, is dit in wintertijden best lastig. Door de sneeuw kon ze haar energie niet kwijt, en daardoor raakt ze soms gefrustreerd. Ik durfde niet langer dan 10 minuten met Lou te wandelen in de sneeuw. Dus heb ik iets anders bedacht. Alhoewel we niet zo’n fan zijn van hondenkleding, heb ik toch een bodywarmer voor Lou gehaald. Zo is haar buikje en romp beschermt, en durf ik zelf wat langer in de sneeuw te gaan wandelen. Haar pootjes zijn nog steeds onbeschermd, maar gek genoeg lijkt ze hier totaal geen last van te hebben. Ze rent, speelt onderweg met elke hond en is een blij mopsje. Als we even stil moeten gaan staan, til ik haar wel op. Wij zouden het ook niet fijn vinden als we met onze voeten stil moeten gaan staan in de sneeuw :).

Don’t eat the (yellow) snow

Waar mopsen dol op zijn; eten. Het maakt niet uit wat het is zolang ze het maar kunnen proeven. Dit geldt ook voor sneeuw. Lou sleept haar neus over de grond en likt stiekem aan de sneeuw. Nu ben ik hier geen expert in, maar ik let er toch goed op. Wat als ze teveel sneeuw binnenkrijgt? Zodra ik maar denk dat Lou weer een poging gaat wagen, corrigeer ik haar direct. En dit lijkt te helpen, af en toe nog een likje sneeuw maar gelukkig eet ze het niet meer.

Het schoonmaken van pootjes

Super leuk, wandelen in de sneeuw. En als je mopshond er ook nog goed tegen kan, is het extra leuk. Maar maak wel goed de pootjes schoon bij thuiskomst. De zout van de wegen kan aan de pootjes blijven kleven. Als de hond het zout gaat aflikken van zijn pootjes, kan dit in de maag terecht komen. Spoel de pootjes daarom goed af met lauw water.

Wij zijn erg benieuwd, hoe ga jij om met deze Winterse dagen? Laat het ons vooral weten in een reactie.

Wil je onze andere blogs lezen? Klik dan hier.

Het jasje op de foto hebben wij gekocht bij Kebo Dierenspeciaalzaak.